top of page

:.  Inici > Tractaments > Atenció a Nens i Nenes > Fòbies i Pors

Tractament de Fòbies i Pors

Si en el cas de l'ansietat apareix un malestar i temor però sense raó aparent, en el cas de les fòbies el que es constata són pors d'elevada intensitat, a algun objecte o situació. Poden aparèixer en nens, adolescents i també en la vida adulta.
 
La fòbia es diferencia de la por, que és un afecte normal i que serveix per alertar-nos un perill o amenaça. La fòbia és una por molt intensa i irracional, generalment no relacionat a un perill real. En la fòbia un objecte o situació apareixeria provocant l'angoixa, amb la qual cosa ja no és un temor desconegut i per tant es pot evitar. Per exemple, si una persona pateix una fòbia a estar en situacions de massificació, evitarà per tant veure a llocs amb molta gent, manifestacions, etc, per evitar així la irrupció de l'angoixa.
 
És fàcil de veure, que una persona fòbica pot arribar a trobar-se en una situació molt incapacitant en la seva vida diària, sentir angoixa de forma constant i tenir conductes evitatives d'allò que li causa por, per intentar així disminuir el seu malestar. Això pot interferir significativament en la seva vida personal, laboral i social.
 
L'objecte o situació que desencadena l'angoixa (objecte fobígen), no és la causa, sinó un substitut manifest d'un conflicte emocional inconscient, que cal desxifrar. Així es podrà comprendre per què es va produir la fòbia i treballar per disminuir l'angoixa que produeix.

bottom of page